Toz Toplama Sistemi Nedir?
Toz işletmelerde kapasite verimi ve çalışan sağlığını doğrudan etkileyen işletme ömrünü, işletme birim maliyetini artışına neden olan ciddi bir sorundur
İşletme verimliliğin artırılmasında, işletme makine sistemlerinin sağlıklı bir şekilde kullanılması ve kullanım ömrünün uzatılması üzerin de toz toplama sistemleri etkin mücadele yöntemlerinden biridir
Toz toplama sistemleri sanayinin her alanında kullanılması ile birlikte ağırlıklı olarak ağır sanayi işletmelerinde de olmazsa olmaz olarak yer almaktadır
Endüstriyel tüm faaliyetlerde etkin olarak kullanılan havalandırma sistemlerine ek olarak toz toplama sistemleri ciddi anlamda etkin bir tekniktir.
Sulu baca filtreleri, baca gazı, duman yıkama ve filtreleme için tasarlanmıştır. Özellikle yüksek kükürt oranlı fueloil gibi sıvı yakıtlar yakan kalorifer kazanları ve ısıtma sistemlerinde sulu baca filtreleri tercih edilmelidir. Kömür gibi katı yakıt yakan kalorifer kazan bacalarında da sulu baca filtreler kullanılabilir.
Sulu Filtre Nedir?
Restoran, bar gibi kimyasal içeriği olmayan ama etrafa istenmeyen kokular yayan işletmelerin kullanması gereken sistemidir. Sulu filtreleme alışveriş merkezi gibi insan yoğunluğu çok olan yerlerde kötü koku yayılımını engellemek için şarttır.
Sulu filtre çalışma şekli kirli havayı su ile çökertme olarak özetlenebilir. Filtre içerisindeki şapka üzerinde bulunan bacayı çevreleyen fıskiyelerle yapılan püskürtme sayesinde su ile partiküller karşılaşarak baca içerine çökertilerek hapsolur. Hapsolan partiküller baca tahliyesinden kanalizasyona atılır. Dumandaki kükürt dioksit oranının ayarlanmasını sağlar.
Genellikle Sulu filtre pide ekmek fırınlarında, alışveriş merkezinde, barlarda, otel, konut, kafeterya gibi alanlarda faaliyet gösterir. Sulu filtre birçok belediyeye devlet tarafından kullanılması zorunludur. TSE standartlarına uygundur. Duman içerisindeki kül, toz ve partikülleri tuttuğu için çevreyi temiz tutar. Karbondioksit oranını düzenlediği için havayı %91 gibi büyük bir oranda temiz tutar. Aynı zamanda su tüketimi minimumdur.
Bundan dolayı sıkça tercih edilir, kullanılır. Sulu sistem filtrelerinin verimli bir şekilde çalışması ve ölçümlerde gerekli değerleri sağlaması için belirli oranlarda ve genişlikte tasarlanması, yeterli miktarda su püskürtmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle gerekli tasarım çalışması yapılmalıdır. Aksi takdirde sulu baca filtresi sistemi verimsiz çalışacaktır.
Yıkama ünitesi içi 2 kat antipas siyah sacdan diğer elektrostatik toz boyalı olarak üretilmektedir. İstek doğrultusunda paslanmaz olarak ta imalatı yapılmaktadır. Dumansız kokusuz baca filtresi, davlumbazdan çıkan borunun üzerine montaj edilmektedir. Daha sonra çıkan kirli havayı su devir daim sistemi ile hava içindeki partiküller temizlenmektedir.
Dumanın yoğunluğuna göre püskürtme sistemi çoğaltılıp metal ve karbon filtre destekleriyle koku, duman ve buharın bacadan kaçmasını engeller. Bu sistem ayını zamanda davlumbaza yakın takıldığından baca yangın riskini de sıfıra indirmektedir. Yine bu sistem sayesinde çatıya kadar çıkan metrelerce boruyu kullanmak zorunda kalmayız.
Sulu Filtre Kullanım Alanları
Restoranlar mangal davlumbaz duman olan her sisteme sanayiler boya yapılan işyerleri
Katı yakıtlı kalorifer kazanlarında siklon filtreler daha çok tercih edilmektedir.
Genellikle sulu baca filtresi fiyatları baca çıkışına göre, kalorifer büyüklüğüne göre özel olarak tasarlanmaktadır. Özellikle gerekli veriler ışığında ve belirli oranlarda mühendisimizce tasarlandıktan sonra bildirilmektedir. Sulu baca sistemleri fiyatları için kullandığınız kalorifer kazanı tipi ve kalorisini belirterek lütfen bize danışın.
Sulu baca filtreleri 316L paslanmaz sacdan imal edilmektedir. Baca çıkışında çeşitli zehirli ve aşındırıcı gazlar bulunduğu için normal sacdan imal edilen sulu baca filtre sistemleri kısa ömürlü olur. Bu yüzden sulu sistem baca filtresi fabrikamızda paslanmaz sacdan imal edilir.
Sulu Baca Filtresi Nasıl Çalışır?
Genellikle sulu baca filtresi çatıdaki baca çıkışına tam oturacak şekilde üretilmektedir. Ayrıca gelen baca gazı genişleyen sulu baca filtresi haznesinden geçerken nozullardan püsküren su ile karşılaşır. Nozullar suyu pülverize ederek duman içerisinde taşınan zararlı partikül ve kurumların karşılaşması sonucu filtreleme sağlar.
Özellikle sulu sistem baca filtresi içerisinde püskürtülen su aşağı düşerken partikül ve kurumları tutarak kirlenmektedir. Kirlenen su hazne içerisinde birikerek aşağıdaki tahliyeden atılmaktadır. Tahliye edilen kirli su kanalizasyona deşarj edilmektedir.
Sulu sistem baca filtrelerinin verimli bir şekilde çalışması ve ölçümlerde gerekli değerleri sağlaması için belirli oranlarda ve genişlikte tasarlanması, yeterli miktarda su püskürtmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle gerekli tasarım çalışması yapılmalıdır. Aksi takdirde sulu baca filtresi sistemi verimsiz çalışacaktır.
Sulu baca filtrelerini genellikle merkezi sistem kalorifer kazanı olan siteler, okullar vb. tercih etmektedirler. Bu gibi yerlerde baca gazı denetimleri olabilmektedir.